Reclamerecht

Reclamerecht

Zij is een van de weinige specialisten op het gebied van geneesmiddelenreclamerecht. Ook de reclameregels voor aanverwante of ‘grensvlak’ producten hebben haar bijzondere belangstelling, zoals medische hulpmiddelen, gezondheidsproducten en cosmetica.

MOON legal & compliance kan u bijvoorbeeld van dienst zijn met het volgende:

  • Adviseren over de toelaatbaarheid van reclameclaims;
  • Adviseren over de toelaatbaarheid van financiële relaties;
  • Procederen bij zelfreguleringsinstanties zoals de commissies van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR), Commissie Aanprijzing Veterinaire Producten (CAVP) en Reclame Code Commissie (RCC) of bij de rechtbank;
  • Het opstellen van contracten, bijvoorbeeld tussen vergunninghouders en zorginstellingen;
  • Het geven van incompany trainingen over reclamerecht. Incompany trainingen zijn altijd op maat, zodat concrete vragen van het betreffende bedrijf aan bod komen;
  • Het houden van een workshop met afgevaardigden van meerdere afdelingen binnen een bedrijf, bijvoorbeeld om een strategie af te stemmen of afdelingen dichter bij elkaar te brengen;
  • Optreden als spreker bij bijeenkomsten.

Bij marketing en reclame komen uiteraard ook andere rechtsgebieden kijken, zoals de bescherming van persoonsgegevens (AVG/Telecommunicatiewet) en contractenrecht. Vanwege haar achtergrond in het intellectueel eigendomsrecht heeft Marloes ook diepgaande kennis van en ervaring met deze rechtsgebieden, evenals het auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht, oneerlijke handelspraktijken en de bescherming van vormgeving en bedrijfsgeheimen/knowhow.

Marloes gaat uit van wat wél kan, zoekt mee naar mogelijkheden en fungeert graag als verbinder tussen legal & compliance en de business.

Image of a dark moon
Wassend - vol - afnemend. Dienstverlening passend bij úw behoefte.

“Marloes geeft ons een zeer volledig overzicht van de conflicten waarmee de merkhouders in de farmaceutische industrie, die zeer belangrijk is voor de Benelux, worden geconfronteerd. Er zijn veel verwijzingen naar rechtspraak en ook de eigen mening van de auteur wordt weergegeven. Hoewel het artikel betrekking heeft op de farmaceutische industrie, hebben verschillende standpunten een ruimere draagwijdte en gelden zij ook voor andere industrieën.”

Jury Wim Mak Award

“Ik heb Marloes leren kennen toen ze werkzaam was bij de VIG en heb daarna verder regelmatig contact met haar gehad via diverse commissies waar ze actief in is. Marloes heeft een open en plezierige manier van communiceren en zoekt op een pragmatische manier naar de balans tussen de juridische uitgangspunten en de dagelijkse realiteit.”

Marjan Hoogenboom - Bedrijfsjurist
icon arrow pointing right
Icon arrow pointing right

Moon legal and compliance | Advertising and trademark law in healthcare and life sciences.

"Via LinkedIn ben ik in contact gekomen met Marloes. Zij heeft een actieve rol vervuld in een sessie over de CGR voor zorgverleners die ViiV heeft georganiseerd. Het is erg prettig om met haar samen te werken. Behalve goede kennis van de inhoud en duidelijke communicatie, denkt ze mee hoe het beste resultaat kan worden bereikt. Ze is een professional met een praktische, oplossingsgerichte manier van werken."

Annelies van der Leeden
ViiV Healthcare The Netherlands

“Ik heb Marloes leren kennen toen ze werkzaam was bij de VIG en heb daarna verder regelmatig contact met haar gehad via diverse commissies waar ze actief in is. Marloes heeft een open en plezierige manier van communiceren en zoekt op een pragmatische manier naar de balans tussen de juridische uitgangspunten en de dagelijkse realiteit.”

Marjan Hoogenboom
Bedrijfsjurist

"Ik werk al veertien jaar met Marloes op het gebied van geneesmiddelenreclamerecht. Het is prettig met haar samenwerken vanwege haar vriendelijke en rustige persoonlijkheid en duidelijke en praktische communicatie. Marloes is goed in staat haar (juridische) twijfels te bespreken, terwijl ze daarbij toch kordaat en krachtig blijft overkomen. Ze geeft het duidelijk aan wanneer ze een andere zienswijze heeft dan de klant en schuwt niet om out of the box te denken."

Nathalie Maccow-IJtsma
Legal Director Netherlands, Legal Lead BeNeLux & Ireland Pfizer

“Ik heb samen met Marloes een workshop digitale transformatie verzorgd bij een gezamenlijke cliënt. Ik was onder de indruk van de kwaliteit die zij leverde. Marloes beweegt zich moeiteloos in de balans tussen de juridische risico's en de belangen en de wensen van de klant. Het was leuk om samen te werken en zo gezamenlijk toegevoegde waarde te kunnen leveren!”

Mariette Hamer
21CenturyChange

MOOn denkt graag mee

Neem contact op om te zien wat Moon voor u kan betekenen en de mogelijkheden te bespreken. Kennismaken is kosteloos.

contact