Merkenrecht

Merkenrecht

Marloes heeft veel ervaring met adviseren en procederen over merkenrechtelijke geschillen, zowel bij rechtbanken en gerechtshoven in Nederland als bij het Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendom (BBIE) en het European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Farmaceutische merken hebben daarbij haar bijzondere belangstelling. Zij schreef daarover meerdere artikelen.

MOON legal & compliance kan u bijvoorbeeld van dienst zijn met het volgende:

  • Ondersteunen bij het doen van beschikbaarheidsonderzoek;
  • Bezwaar maken tegen de weigering van een depot;
  • Behandelen van een oppositieprocedure;
  • Het instellen van of voeren van verweer in een actie tot vervallenverklaring of inbreukprocedure;
  • Onderhandelen over en sluiten van co-existentieovereenkomsten;
  • Adviseren over de kanseninschatting in een van bovenstaande situaties, ook als second opinion.

Naast het merkenrecht heeft Marloes vanwege haar achtergrond in het intellectueel eigendomsrecht ook diepgaande kennis van het auteursrecht, handelsnaamrecht, oneerlijke handelspraktijken en de bescherming van vormgeving en bedrijfsgeheimen/know how. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Image of a dark moon
Wassend - vol - afnemend. Dienstverlening passend bij úw behoefte.

“Marloes geeft ons een zeer volledig overzicht van de conflicten waarmee de merkhouders in de farmaceutische industrie, die zeer belangrijk is voor de Benelux, worden geconfronteerd. Er zijn veel verwijzingen naar rechtspraak en ook de eigen mening van de auteur wordt weergegeven. Hoewel het artikel betrekking heeft op de farmaceutische industrie, hebben verschillende standpunten een ruimere draagwijdte en gelden zij ook voor andere industrieën.”

Jury Wim Mak Award

“Ik heb Marloes leren kennen toen ze werkzaam was bij de VIG en heb daarna verder regelmatig contact met haar gehad via diverse commissies waar ze actief in is. Marloes heeft een open en plezierige manier van communiceren en zoekt op een pragmatische manier naar de balans tussen de juridische uitgangspunten en de dagelijkse realiteit.”

Marjan Hoogenboom - Bedrijfsjurist
icon arrow pointing right
Icon arrow pointing right

Moon legal and compliance | Advertising and trademark law in healthcare and life sciences.

"Marloes is een kundige, betrouwbare en vriendelijke advocaat. Ze communiceert duidelijk, begrijpt de belangen, handelt snel en heeft oog én neemt tijd voor de mens achter de zaak."

Caroline Smit
Voormalig Managing Director

"Heel fijn met Marloes samen gewerkt. Goed, professioneel advies, scherp, onze belangen goed voor ogen. Meedenkend, mee bewegend waar zinvol. Dank voor de samenwerking!"

Arne Gillert
Partner, Kessels & Smit, The Learning Company

"Marloes is een steengoede advocaat. Kundig, betrouwbaar en prettig in de omgang. Dringt snel tot de kern van de zaak door. Begrijpt de belangen. Heeft ook oog voor de menselijke kant van de zaak. Marloes heeft ons (semi-overheidsorganisatie ca. 2000 medewerkers) onder andere geadviseerd op het gebied van intellectuele eigendom, privacy, behandeling van klachten, contracten en mediarecht. Haar werk doet ze snel en duidelijk. Ik kan haar zeker aanbevelen."

Pelle Suringa
Advocaat in dienstbetrekking, Reclassering Nederland

"Ik heb Marloes leren kennen via een collega toen ik op zoek was naar een advocaat om te helpen bij een auteursrechtzaak. Marloes werkt zorgvuldig en planmatig. Ze heeft oog voor de behoeften van haar cliënten, hun verhalen en gevoelens en houdt overal rekening mee. Ze toont empathie en houdt rekening met hun algehele welzijn. Dit maakt haar een geweldige advocaat. Het behalen van resultaten kan haar worden toevertrouwd, zoals ze deed met deze auteursrechtzaak. Ik beveel Marloes ten zeerste aan voor alle intellectuele eigendoms- en auteursrechtzaken. Ze is een zegen om aan je zijde te hebben.”

Anoniem
Wetenschapper en auteur

"IOS Press als wetenschappelijke uitgeverij werkt al vele jaren met Marloes. Zij heeft ons bijgestaan met enige juridische zaken rondom onze publicaties. Marloes verdiept zich op een grondige en professionele wijze in de materie zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Daardoor is zij voor ons gedurende al die jaren een zeer betrouwbare advocate gebleken en bevelen wij haar van harte aan."

Popke Huizinga
Adjunct Directeur, IOS Press BV

MOOn denkt graag mee

Neem contact op om te zien wat Moon voor u kan betekenen en de mogelijkheden te bespreken. Kennismaken is kosteloos.

contact