Erkenning

signature

Wim MAK AWARD

In 2013 kende de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) Marloes de Wim Mak Award toe.

Haar artikel 'Farmaceutische merken in registerconflicten' was daarmee officieel het beste artikel uit het BMM Bulletin in 2012. Uit het juryrapport: “Deze uitstekende bijdrage kon de jury snel overtuigen: het gaat om een zeer volledig overzicht dat een echte meerwaarde biedt voor alle gemachtigden, advocaten en bedrijfsjuristen, die met geneesmiddelen geconfronteerd worden.”

Award Wim Mak uitgereikt aan Marloes Meddens-Bakker

testimonials

"Marloes is een kundige, betrouwbare en vriendelijke advocaat. Ze communiceert duidelijk, begrijpt de belangen, handelt snel en heeft oog én neemt tijd voor de mens achter de zaak."

Caroline Smit

Voormalig Managing Director

"Goede intervisie met trefzekere, empathische gespreksleiding. Een aanrader!"

Rens Jan Kramer

Advocaat, Redcare pharmacy

"Als buitenlandse advocaat was het voor mij erg belangrijk om een ​​goede intervisiesessie te volgen, en dat was met de hulp van Marloes Meddens-Bakker, een prima begeleider, die een praktische sessie leidde voor zelfstandige advocaten die een eigen advocatenkantoor runnen in Nederland."

Rafael K. Polo

Advocaat, Polo Advocaat

"Ik heb onlangs voor het eerst een intervisiebijeenkomst op locatie bij Marloes bijgewoond. Als net gestarte zelfstandig ondernemer stond het halen van intervisiepunten nog op mijn 'to do lijst'. Bij toeval stuitte ik op de website van Marloes en wat een goede vondst was dat. De sessie was speciaal gericht op solokantoren en dat werkte hartstikke goed. Marloes is een hele fijne gespreksleider. Er ontstonden waardevolle gesprekken tussen de deelnemers en de ochtend vloog voorbij. Er werd ook nog eens goed voor de inwendige mens gezorgd met heerlijke belegde broodjes en goede koffie. Ik kijk alweer uit naar een volgende sessie."

Heidi Dekker

Advocaat, Rezolve

"Ik heb een intervisie gevolgd bij Marloes. Het was een heel fijne ochtend. Heel open, en toch in vol vertrouwen met andere advocaten praten over verschillende dilemma's. Het fijne aan deze intervisie bij Marloes vond ik dat het 'intervisie-protocol' aan de ene kant goed werd gevolgd, maar tegelijkertijd bij tijd en wijle ook werd losgelaten. Daardoor voelde het nog meer ontspannen en dat was ook goed bij bepaalde onderwerpen. Ik kan deze intervisie van harte aanbevelen!"

Diana Versteeg

Advocaat, Anchor IP

"Ik heb de intervisiebijeenkomsten van Marloes als prettig, open en toegankelijk ervaren. Ik kan Marloes als intervisiebegeleider van harte aanbevelen."

I Chu Chao

Advocaat, Chao Legal / Legal Bytes

"Heel fijn met Marloes samen gewerkt. Goed, professioneel advies, scherp, onze belangen goed voor ogen. Meedenkend, mee bewegend waar zinvol. Dank voor de samenwerking!"

Arne Gillert

Partner, Kessels & Smit, The Learning Company

"Marloes is een steengoede advocaat. Kundig, betrouwbaar en prettig in de omgang. Dringt snel tot de kern van de zaak door. Begrijpt de belangen. Heeft ook oog voor de menselijke kant van de zaak. Marloes heeft ons (semi-overheidsorganisatie ca. 2000 medewerkers) onder andere geadviseerd op het gebied van intellectuele eigendom, privacy, behandeling van klachten, contracten en mediarecht. Haar werk doet ze snel en duidelijk. Ik kan haar zeker aanbevelen."

Pelle Suringa

Advocaat in dienstbetrekking, Reclassering Nederland

Op 20 juni is Marloes met de hoogst haalbare score geslaagd voor het theorie-examen MfN Registermediator.

Intop

Mediationtoets

"Marloes leidt de intervisie bijeenkomst op vriendelijke wijze en stelt prikkelende vragen wanneer de groepsomvang dat verlangt. Marloes geeft veel ruimte om dilemma’s van alle kanten te bekijken zonder de structuur die een intervisie met zich brengt los te laten. Ik heb de bijeenkomst als waardevol en heel positief ervaren."

Rieneke Reijnen

Advocaat, Reijnen Litigation

“Een intervisiesessie bij Marloes kan ik van harte aanbevelen: door de kleine omvang van de groep worden dilemma’s uitgebreider en dieper besproken, wat tot waardevolle inzichten leidt.”

Lotte Rutgers

Advocaat, Leeway

"Na wat interne GIO’s werd het dit jaar tijd voor iets anders en dat was intervisie bij Marloes. Door de dynamiek en de samenstelling van de groep, een welkome en leerzame aanrader."

Armand Killan

Advocaat, Bird&Bird

"Doordat de intervisie goed aansluit bij mijn praktijk zijn het goed bestede uren. Je komt onder de kundige begeleiding van Marloes (en met klein beetje hulp van je peers) tot nuttige nieuwe inzichten."

Cees Jan de Boer

Advocaat, Hofner Advocatuur

"Ik heb mijn eerste intervisie bij Marloes gehad en beveel het van harte aan! Marloes maakte dit verplichte nummer nuttig en leuk, en ik heb zelfs al zin in de volgende intervisie bijeenkomst bij Marloes."

Erik Vollebregt

Advocaat, Axon Advocaten

"De intervisiesessies werden in kleine groepen gehouden waardoor iedereen de kans kreeg om een dilemma voor te leggen en er voldoende tijd was om deze uitgebreid te bespreken. Marloes is een prettige begeleider die de sessies met haar rustige en ontspannen manier van begeleiding in goede banen leidt."

Landine Varela

Advocaat, Varela Law

"Met intervisie bij MOON legal & compliance voldoe je aan de eisen van de Orde en trek je tegelijkertijd lessen voor je eigen praktijk."

John Lisman

Advocaat, Lisman Legal Life sciences

"Door de prettige en gestructureerde leiding van Marloes konden wij onze dilemma's goed uitdiepen en met elkaar tot waardevolle inzichten en oplossingen komen tijdens de intervisiesessie."

Jellien Roelofs

Advocaat, Lasting Legal

"Ik heb Marloes leren kennen via een collega toen ik op zoek was naar een advocaat om te helpen bij een auteursrechtzaak. Marloes werkt zorgvuldig en planmatig. Ze heeft oog voor de behoeften van haar cliënten, hun verhalen en gevoelens en houdt overal rekening mee. Ze toont empathie en houdt rekening met hun algehele welzijn. Dit maakt haar een geweldige advocaat. Het behalen van resultaten kan haar worden toevertrouwd, zoals ze deed met deze auteursrechtzaak. Ik beveel Marloes ten zeerste aan voor alle intellectuele eigendoms- en auteursrechtzaken. Ze is een zegen om aan je zijde te hebben.”

Anoniem

Wetenschapper en auteur

"Via LinkedIn ben ik in contact gekomen met Marloes. Zij heeft een actieve rol vervuld in een sessie over de CGR voor zorgverleners die ViiV heeft georganiseerd. Het is erg prettig om met haar samen te werken. Behalve goede kennis van de inhoud en duidelijke communicatie, denkt ze mee hoe het beste resultaat kan worden bereikt. Ze is een professional met een praktische, oplossingsgerichte manier van werken."

Annelies van der Leeden

ViiV Healthcare The Netherlands

"IOS Press als wetenschappelijke uitgeverij werkt al vele jaren met Marloes. Zij heeft ons bijgestaan met enige juridische zaken rondom onze publicaties. Marloes verdiept zich op een grondige en professionele wijze in de materie zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Daardoor is zij voor ons gedurende al die jaren een zeer betrouwbare advocate gebleken en bevelen wij haar van harte aan."

Popke Huizinga

Adjunct Directeur, IOS Press BV

“Ik heb Marloes leren kennen toen ze werkzaam was bij de VIG en heb daarna verder regelmatig contact met haar gehad via diverse commissies waar ze actief in is. Marloes heeft een open en plezierige manier van communiceren en zoekt op een pragmatische manier naar de balans tussen de juridische uitgangspunten en de dagelijkse realiteit.”

Marjan Hoogenboom

Bedrijfsjurist

"Ik werk al veertien jaar met Marloes op het gebied van geneesmiddelenreclamerecht. Het is prettig met haar samenwerken vanwege haar vriendelijke en rustige persoonlijkheid en duidelijke en praktische communicatie. Marloes is goed in staat haar (juridische) twijfels te bespreken, terwijl ze daarbij toch kordaat en krachtig blijft overkomen. Ze geeft het duidelijk aan wanneer ze een andere zienswijze heeft dan de klant en schuwt niet om out of the box te denken."

Nathalie Maccow-IJtsma

Legal Director Netherlands, Legal Lead BeNeLux & Ireland Pfizer

"Ik heb Marloes leren kennen als iemand met een duidelijke visie en veel oog voor detail. Ze formuleert helder en schroomt niet om vragen te stellen. Dat leidt tot een prettige samenwerking en optimaal resultaat. Ik ben blij dat ik haar branding en website heb mogen ontwerpen, en weet zeker dat MOON legal & compliance een succes wordt!"

Linda Groeneveld

Studio Soaked

“Ik heb samen met Marloes een workshop digitale transformatie verzorgd bij een gezamenlijke cliënt. Ik was onder de indruk van de kwaliteit die zij leverde. Marloes beweegt zich moeiteloos in de balans tussen de juridische risico's en de belangen en de wensen van de klant. Het was leuk om samen te werken en zo gezamenlijk toegevoegde waarde te kunnen leveren!”

Mariette Hamer

21CenturyChange

Moon
Adviseren - procederen - contracteren. MOON legal en compliance is er voor ú.

MOOn denkt graag mee

Neem contact op om te zien wat Moon voor u kan betekenen en de mogelijkheden te bespreken. Kennismaken is kosteloos.

contact