Intervisie

Intervisie is een vorm van gestructureerd overleg tussen vakgenoten.

Voor advocaten is intervisie een van de wijzen waarop zij kunnen voldoen aan de verplichte kwaliteitstoetsen. Als advocaten kiezen voor intervisie, moeten zij minimaal acht uur per jaar aan intervisie doen. MOON legal & compliance biedt hiervoor praktische sessies van vier uur intervisie inclusief ontvangst en lunch. Kijk hieronder voor het meest recente programma en schrijf je in door een e-mail te sturen naar:

Data en Thema's 2022*

Maandag 19 september

IE-praktijk

Dinsdag 11 oktober

De eenmanszaak

Woensdag 12 oktober

Patronaat

Donderdag 27 oktober

Advocaat in dienstbetrekking

Vrijdag 11 november

IE-praktijk

Maandag 21 november

De eenmanszaak

Dinsdag 29 november

Patronaat

Woensdag 14 december

Advocaat in dienstbetrekking

*De geplande bijeenkomsten vinden plaats bij een minimum van drie deelnemers.

Programmma

09.00 – 09.30 ontvangst met koffie en thee
09.30 – 11.30 eerste helft intervisie (2 uur)
11.30 – 11.45 lunch (inbegrepen)
11.45 – 13.45 tweede helft intervisie (2 uur)
 
De kosten bedragen € 250,- ex. btw p.p. voor vier uur intervisie, ontvangst, lunch en certificaat.

Intervisie bij MOON legal & compliance

Marloes is bij de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd als gespreksleider intervisie. Zij volgde de cursus Gespreksleider intervisie bij het gerenommeerde trainingsinstituut Dialogue, waar zij ook de opleiding volgde tot mediator.

Marloes heeft in haar loopbaan als advocaat ervaring opgedaan als advocaat-stagiair, medewerker, partner in een kostenmaatschap, patroon en eigenaar van een eenmanszaak. Deze allround-ervaring maakt haar een geschikte intervisiebegeleider voor advocaten op diverse posities.

De reden dat zij bij MOON legal & compliance intervisiebijeenkomsten aanbiedt is dat ze onder de indruk was van de toegevoegde waarde van intervisie, waar ze aanvankelijk slechts aan deelnam omdat het verplicht was. Al snel zag zij echter de krachtige wijze waarop intervisie in korte tijd de kern van een probleem, dilemma of ‘knagend gevoel’ bloot weet te leggen en zo de weg plaveit naar een oplossing.

Ook werd ze geraakt door de openheid waarmee advocaten hun dilemma’s met
(onbekende) vakgenoten durfden te delen in de vertrouwelijke setting van intervisie buiten hun eigen kantoor, en het respect en de behulpzaamheid waarmee de andere deelnemers het dilemma tegemoet traden.

Bij MOON legal & compliance krijgt u dan ook een betrokken en bevlogen intervisiebegeleider en kwalitatief hoogwaardige intervisie.

Marloes is ook gespreksleider intervisie bij de Praktizijns-Sociëteit. Via de website van de Praktizijnsacademie kunt u zich opgeven voor intervisie in vaste groepen, zowel online of op locatie, in de advocatenkamer van de rechtbank Amsterdam of bij MOON legal & compliance op kantoor. U kunt zich opgeven via de aanmeldknop bij de gespreksleider van uw keuze.

MOOn denkt graag mee

Neem contact op om te zien wat Moon voor u kan betekenen en de mogelijkheden te bespreken. Kennismaken is kosteloos.

contact