Intervisie

Intervisie is een vorm van gestructureerd overleg tussen vakgenoten.

Intervisie voor de advocatuur. Voor advocaten is intervisie een van de wijzen waarop zij kunnen voldoen aan de verplichte kwaliteitstoetsen. Als advocaten kiezen voor intervisie, moeten zij minimaal acht uur per jaar aan intervisie doen. MOON legal & compliance biedt hiervoor praktische sessies van vier uur intervisie inclusief ontvangst en lunch. Kijk hieronder voor het meest recente programma en schrijf je in door een e-mail te sturen naar:

Data en Thema's EERSTE HELFT 2024*

Vrijdag 26 januari

Solopraktijk / kleine kantoren

Donderdag 29 februari

Farma-/gezondheidsrecht

Vrijdag 22 maart

Solopraktijk / kleine kantoren

Dinsdag 16 april

IE/IT/Privacy

Donderdag 23 mei

Solopraktijk / kleine kantoren

Vrijdag 14 juni

Farma-/IE

Donderdag 4 juli

Solopraktijk / kleine kantoren

Vrijdag 19 juli

Farma-/gezondheidsrecht

*De geplande bijeenkomsten vinden plaats bij een minimum van drie deelnemers.

Programmma

09.15 – 09.30 ontvangst met koffie en thee
09.30 – 11.30 eerste helft intervisie (2 uur)
11.30 – 11.45 lunch (inbegrepen)
11.45 – 13.45 tweede helft intervisie (2 uur)
 
De kosten bedragen € 250,- ex. btw p.p. voor vier uur intervisie, ontvangst, lunch en certificaat.

Intervisie bij MOON legal & compliance

Marloes is bij de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd als gespreksleider intervisie. Zij volgde de cursus Gespreksleider intervisie bij het gerenommeerde trainingsinstituut Dialogue, waar zij ook de opleiding volgde tot mediator.

Marloes heeft in haar loopbaan als advocaat ervaring opgedaan als advocaat-stagiair, medewerker, partner in een kostenmaatschap, patroon en eigenaar van een solopraktijk. Deze allround-ervaring maakt haar een geschikte intervisiebegeleider voor advocaten op diverse posities.

De reden dat zij bij MOON legal & compliance intervisiebijeenkomsten aanbiedt is dat ze onder de indruk was van de toegevoegde waarde van intervisie, waar ze aanvankelijk slechts aan deelnam omdat het verplicht was. Al snel zag zij echter de krachtige wijze waarop intervisie in korte tijd de kern van een probleem, dilemma of ‘knagend gevoel’ bloot weet te leggen en zo de weg plaveit naar een oplossing.

Ook werd ze geraakt door de openheid waarmee advocaten hun dilemma’s met
(onbekende) vakgenoten durfden te delen in de vertrouwelijke setting van intervisie buiten hun eigen kantoor, en het respect en de behulpzaamheid waarmee de andere deelnemers het dilemma tegemoet traden.

Bij MOON legal & compliance krijgt u dan ook een betrokken en bevlogen intervisiebegeleider en kwalitatief hoogwaardige intervisie.

“Marloes geeft ons een zeer volledig overzicht van de conflicten waarmee de merkhouders in de farmaceutische industrie, die zeer belangrijk is voor de Benelux, worden geconfronteerd. Er zijn veel verwijzingen naar rechtspraak en ook de eigen mening van de auteur wordt weergegeven. Hoewel het artikel betrekking heeft op de farmaceutische industrie, hebben verschillende standpunten een ruimere draagwijdte en gelden zij ook voor andere industrieën.”

Jury Wim Mak Award

“Ik heb Marloes leren kennen toen ze werkzaam was bij de VIG en heb daarna verder regelmatig contact met haar gehad via diverse commissies waar ze actief in is. Marloes heeft een open en plezierige manier van communiceren en zoekt op een pragmatische manier naar de balans tussen de juridische uitgangspunten en de dagelijkse realiteit.”

Marjan Hoogenboom - Bedrijfsjurist
icon arrow pointing right
Icon arrow pointing right

Moon legal and compliance | Advertising and trademark law in healthcare and life sciences.

"Goede intervisie met trefzekere, empathische gespreksleiding. Een aanrader!"

Rens Jan Kramer
Advocaat, Redcare pharmacy

"Als buitenlandse advocaat was het voor mij erg belangrijk om een ​​goede intervisiesessie te volgen, en dat was met de hulp van Marloes Meddens-Bakker, een prima begeleider, die een praktische sessie leidde voor zelfstandige advocaten die een eigen advocatenkantoor runnen in Nederland."

Rafael K. Polo
Advocaat, Polo Advocaat

"Ik heb onlangs voor het eerst een intervisiebijeenkomst op locatie bij Marloes bijgewoond. Als net gestarte zelfstandig ondernemer stond het halen van intervisiepunten nog op mijn 'to do lijst'. Bij toeval stuitte ik op de website van Marloes en wat een goede vondst was dat. De sessie was speciaal gericht op solokantoren en dat werkte hartstikke goed. Marloes is een hele fijne gespreksleider. Er ontstonden waardevolle gesprekken tussen de deelnemers en de ochtend vloog voorbij. Er werd ook nog eens goed voor de inwendige mens gezorgd met heerlijke belegde broodjes en goede koffie. Ik kijk alweer uit naar een volgende sessie."

Heidi Dekker
Advocaat, Rezolve

"Ik heb een intervisie gevolgd bij Marloes. Het was een heel fijne ochtend. Heel open, en toch in vol vertrouwen met andere advocaten praten over verschillende dilemma's. Het fijne aan deze intervisie bij Marloes vond ik dat het 'intervisie-protocol' aan de ene kant goed werd gevolgd, maar tegelijkertijd bij tijd en wijle ook werd losgelaten. Daardoor voelde het nog meer ontspannen en dat was ook goed bij bepaalde onderwerpen. Ik kan deze intervisie van harte aanbevelen!"

Diana Versteeg
Advocaat, Anchor IP

"Ik heb de intervisiebijeenkomsten van Marloes als prettig, open en toegankelijk ervaren. Ik kan Marloes als intervisiebegeleider van harte aanbevelen."

I Chu Chao
Advocaat, Chao Legal / Legal Bytes

"Marloes leidt de intervisie bijeenkomst op vriendelijke wijze en stelt prikkelende vragen wanneer de groepsomvang dat verlangt. Marloes geeft veel ruimte om dilemma’s van alle kanten te bekijken zonder de structuur die een intervisie met zich brengt los te laten. Ik heb de bijeenkomst als waardevol en heel positief ervaren."

Rieneke Reijnen
Advocaat, Reijnen Litigation

“Een intervisiesessie bij Marloes kan ik van harte aanbevelen: door de kleine omvang van de groep worden dilemma’s uitgebreider en dieper besproken, wat tot waardevolle inzichten leidt.”

Lotte Rutgers
Advocaat, Leeway

"Na wat interne GIO’s werd het dit jaar tijd voor iets anders en dat was intervisie bij Marloes. Door de dynamiek en de samenstelling van de groep, een welkome en leerzame aanrader."

Armand Killan
Advocaat, Bird&Bird

"Doordat de intervisie goed aansluit bij mijn praktijk zijn het goed bestede uren. Je komt onder de kundige begeleiding van Marloes (en met klein beetje hulp van je peers) tot nuttige nieuwe inzichten."

Cees Jan de Boer
Advocaat, Hofner Advocatuur

"Ik heb mijn eerste intervisie bij Marloes gehad en beveel het van harte aan! Marloes maakte dit verplichte nummer nuttig en leuk, en ik heb zelfs al zin in de volgende intervisie bijeenkomst bij Marloes."

Erik Vollebregt
Advocaat, Axon Advocaten

"De intervisiesessies werden in kleine groepen gehouden waardoor iedereen de kans kreeg om een dilemma voor te leggen en er voldoende tijd was om deze uitgebreid te bespreken. Marloes is een prettige begeleider die de sessies met haar rustige en ontspannen manier van begeleiding in goede banen leidt."

Landine Varela
Advocaat, Varela Law

"Met intervisie bij MOON legal & compliance voldoe je aan de eisen van de Orde en trek je tegelijkertijd lessen voor je eigen praktijk."

John Lisman
Advocaat, Lisman Legal Life sciences

"Door de prettige en gestructureerde leiding van Marloes konden wij onze dilemma's goed uitdiepen en met elkaar tot waardevolle inzichten en oplossingen komen tijdens de intervisiesessie."

Jellien Roelofs
Advocaat, Lasting Legal

MOOn denkt graag mee

Neem contact op om te zien wat Moon voor u kan betekenen en de mogelijkheden te bespreken. Kennismaken is kosteloos.

contact