Intervisie

Intervisie is een vorm van gestructureerd overleg tussen vakgenoten.

Intervisie voor de advocatuur. Voor advocaten is intervisie een van de wijzen waarop zij kunnen voldoen aan de verplichte kwaliteitstoetsen. Als advocaten kiezen voor intervisie, moeten zij minimaal acht uur per jaar aan intervisie doen. MOON legal & compliance biedt hiervoor praktische sessies van vier uur intervisie inclusief ontvangst en lunch. Kijk hieronder voor het meest recente programma en schrijf je in door een e-mail te sturen naar:

Data en Thema's EERSTE HELFT 2023*

Woensdag 1 februari

IE-praktijk

Maandag 13 februari

Farma-/gezondheidsrecht

Woensdag 15 maart

Solo praktijk / kleine kantoren

Maandag 27 maart

Patronaat / opleiden

Dinsdag 18 april

IE-praktijk

Woensdag 10 mei

Farma-/gezondheidsrecht

Maandag 22 mei

Solo praktijk / kleine kantoren

Dinsdag 6 juni

Patronaat / opleiden

*De geplande bijeenkomsten vinden plaats bij een minimum van drie deelnemers.

Programmma

09.00 – 09.30 ontvangst met koffie en thee
09.30 – 11.30 eerste helft intervisie (2 uur)
11.30 – 11.45 lunch (inbegrepen)
11.45 – 13.45 tweede helft intervisie (2 uur)
 
De kosten bedragen € 250,- ex. btw p.p. voor vier uur intervisie, ontvangst, lunch en certificaat.

Intervisie bij MOON legal & compliance

Marloes is bij de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd als gespreksleider intervisie. Zij volgde de cursus Gespreksleider intervisie bij het gerenommeerde trainingsinstituut Dialogue, waar zij ook de opleiding volgde tot mediator.

Marloes heeft in haar loopbaan als advocaat ervaring opgedaan als advocaat-stagiair, medewerker, partner in een kostenmaatschap, patroon en eigenaar van een eenmanszaak. Deze allround-ervaring maakt haar een geschikte intervisiebegeleider voor advocaten op diverse posities.

De reden dat zij bij MOON legal & compliance intervisiebijeenkomsten aanbiedt is dat ze onder de indruk was van de toegevoegde waarde van intervisie, waar ze aanvankelijk slechts aan deelnam omdat het verplicht was. Al snel zag zij echter de krachtige wijze waarop intervisie in korte tijd de kern van een probleem, dilemma of ‘knagend gevoel’ bloot weet te leggen en zo de weg plaveit naar een oplossing.

Ook werd ze geraakt door de openheid waarmee advocaten hun dilemma’s met
(onbekende) vakgenoten durfden te delen in de vertrouwelijke setting van intervisie buiten hun eigen kantoor, en het respect en de behulpzaamheid waarmee de andere deelnemers het dilemma tegemoet traden.

Bij MOON legal & compliance krijgt u dan ook een betrokken en bevlogen intervisiebegeleider en kwalitatief hoogwaardige intervisie.

Marloes is ook gespreksleider intervisie bij de Praktizijns-Sociëteit. Via de website van de Praktizijnsacademie kunt u zich opgeven voor intervisie in vaste groepen, zowel online of op locatie, in de advocatenkamer van de rechtbank Amsterdam of bij MOON legal & compliance op kantoor. U kunt zich opgeven via de aanmeldknop bij de gespreksleider van uw keuze.

“Marloes geeft ons een zeer volledig overzicht van de conflicten waarmee de merkhouders in de farmaceutische industrie, die zeer belangrijk is voor de Benelux, worden geconfronteerd. Er zijn veel verwijzingen naar rechtspraak en ook de eigen mening van de auteur wordt weergegeven. Hoewel het artikel betrekking heeft op de farmaceutische industrie, hebben verschillende standpunten een ruimere draagwijdte en gelden zij ook voor andere industrieën.”

Jury Wim Mak Award

“Ik heb Marloes leren kennen toen ze werkzaam was bij de VIG en heb daarna verder regelmatig contact met haar gehad via diverse commissies waar ze actief in is. Marloes heeft een open en plezierige manier van communiceren en zoekt op een pragmatische manier naar de balans tussen de juridische uitgangspunten en de dagelijkse realiteit.”

Marjan Hoogenboom - Bedrijfsjurist
icon arrow pointing right
Icon arrow pointing right

Moon legal and compliance | Advertising and trademark law in healthcare and life sciences.

"Doordat de intervisie goed aansluit bij mijn praktijk zijn het goed bestede uren. Je komt onder de kundige begeleiding van Marloes (en met klein beetje hulp van je peers) tot nuttige nieuwe inzichten."

Cees Jan de Boer
Advocaat, Hofner Advocatuur

"Ik heb mijn eerste intervisie bij Marloes gehad en beveel het van harte aan! Marloes maakte dit verplichte nummer nuttig en leuk, en ik heb zelfs al zin in de volgende intervisie bijeenkomst bij Marloes."

Erik Vollebregt
Advocaat, Axon Advocaten

"De intervisiesessies werden in kleine groepen gehouden waardoor iedereen de kans kreeg om een dilemma voor te leggen en er voldoende tijd was om deze uitgebreid te bespreken. Marloes is een prettige begeleider die de sessies met haar rustige en ontspannen manier van begeleiding in goede banen leidt."

Landine Varela
Advocaat, Varela Law

"Met intervisie bij MOON legal & compliance voldoe je aan de eisen van de Orde en trek je tegelijkertijd lessen voor je eigen praktijk."

John Lisman
Advocaat, Lisman Legal Life sciences

"Door de prettige en gestructureerde leiding van Marloes konden wij onze dilemma's goed uitdiepen en met elkaar tot waardevolle inzichten en oplossingen komen tijdens de intervisiesessie."

Jellien Roelofs
Advocaat, Lasting Legal

MOOn denkt graag mee

Neem contact op om te zien wat Moon voor u kan betekenen en de mogelijkheden te bespreken. Kennismaken is kosteloos.

contact