Waar komt de naam van het kantoor vandaan?

MOON

Uw bedrijf vormt voor u het centrum van het universum. Legal en compliance zijn als de zon: zij zijn van vitaal belang voor uw onderneming. Ze houden uw onderneming in leven, laten haar groeien.

Maar rechtstreeks in de zon kijken, werkt verblindend. De maan reflecteert het licht van de zon. Daarom koos ik deze naam voor mijn onderneming. MOON helpt de zaken van een afstandje te bekijken. Een nieuw perspectief te bieden.

Reflecteren op de regels: wat staat er en wat betekent dat?

Maar ook: reflecteren op het eigen handelen. Hoe kies je ervoor met bepaalde mogelijkheden of omstandigheden om te gaan?

Vandaar: MOON

Legal & compliance

Ik ben jurist, meer in het bijzonder advocaat. Alles wat met regelgeving en het vastleggen van afspraken te maken heeft, schaar ik onder de noemer ‘juridisch’. Of het nu gaat om wetgeving of zelfregulering, en of het nu gaat om adviseren, procederen of contracteren.

Bedrijven maken hierin vaak onderscheid. Zo kan de afdeling ‘legal’ zien op het naleven van wetgeving en het opstellen van contracten, terwijl de afdeling ‘compliance’ gaat over zelfregulering en de interne bedrijfsethiek. Alleen al daarom zou ‘legal’ of ‘law’ de lading onvoldoende dekken.

Daar komt bij dat mijn werk doorgaans niet beperkt is tot ‘de regels’ of ‘het contract’.

Zo heb je in de praktijk te maken met afwegingen: hoe handelen we in de geest van de regelgeving en de filosofie van ons bedrijf? Nemen we een groot risico of willen we het risico beperken?

En je hebt te maken met mensen. Hoe kom je in vertrouwen tot een samenwerking? Hoe los je een conflict op?

Deze niet-juridische factoren (in de praktijk soms nog belangrijker dan de juridische), vallen voor mij onder de noemen ‘compliance’.

Vandaar: MOON legal & compliance

Advertising and Trademark law in Healthcare and Life Sciences

Juristen zijn er genoeg. Advocaten ook. Maar dat iemand jurist is, of advocaat, zegt nog niet zoveel over wat die persoon voor jou kan betekenen.

Er zijn immers heel veel rechtsgebieden.

En heel veel branches.

Wat je wilt, is een adviseur die gespecialiseerd is in het rechtsgebied waar jij advies over wilt, en die verstand heeft van jouw branche.

Ik ben gespecialiseerd in het reclamerecht. Meer in het bijzonder heb ik heel veel ervaring met de (zelfregulerings)regels op het gebied van reclame voor geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.

Ik ben ook gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht. Dat omvat onder andere het merkenrecht, handelsnaamrecht en auteursrecht. Mijn hart ligt bij het merkenrecht, daarom heb ik dat rechtsgebied opgenomen in de tagline. Maar ik weet natuurlijk net zoveel van de andere soft IP rechtsgebieden. En van algemeen contractenrecht en de bescherming van persoonsgegevens: onderwerpen die ook om de hoek komen kijken bij zaken die gaan over reclame- of merkenrecht.

Mijn cliënten bestaan hoofdzakelijk uit producenten van (dier)geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, en reclame- en communicatiebureaus die werkzaam zijn in de sector healthcare & life sciences. Bovendien heb ik gewerkt bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Ik ken de branche dus goed.  

Vandaar: MOON legal & compliance. Advertising and Trademark law in Healthcare and Life Sciences.