MET EEN ADVOCAAT KUN JE OOK GEWOON EVEN SPARREN!

Nog al te vaak merk ik dat bedrijven een advocaat zien als iemand die je pas belt als er stront aan de knikker is. Kortom: als er geprocedeerd moet worden.

Laatst nog. Werd ik gebeld door iemand die zei: “Ja, we hebben wel een advocaat, maar die is er alleen voor de procedures.”

Say what!?

Deze legal & compliance officer zocht iemand om gewoon af en toe even mee te sparren. Dus dat doet ze nu met mij.

Het afgelopen jaar deed ik ook voor twee bedrijven interim werkzaamheden. Geen echte interim klussen in die zin dat ik uitsluitend bij deze twee bedrijven werkte, maar als legal & compliance achtervang vanuit mijn eigen kantoor.

Voor het ene kantoor tijdens het wervingsproces van een nieuwe legal & compliance officer, voor het andere kantoor als sparringpartner voor een compliance officer van buiten Europa die de verantwoordelijkheid voor Nederland er als secondment bij had.

Het leeuwendeel van mijn praktijk bestaat uit adviseren. En ja, als het dan op procederen aankomt, is het soms handig dat ik ook advocaat ben.

Maar ik ben eerst – voor alles – adviseur, meedenker, sparringpartner.

Laat de titel ‘advocaat’ je dus niet op het verkeerde been zetten!